Harold Engelen met logo - Engelen Advies

Harold Engelen

Met een unieke aanpak gegarandeerd succes

Creatief ondernemer
Food & Culinair
Concept ontwikkeling
Positieve Mindset
Harold Engelen wie ben ik

"De kracht van persoonlijke ontwikkeling wordt vaak onopgemerkt gelaten."

Mijn naam is Harold Engelen, expert in de wereld van gastronomie en hospitality. Ik ben grootgebracht in een bakkersfamilie waar mij hard werken en ondernemerschap letterlijk met de "paplepel" is ingegoten. Als kind hielp ik al mee in de winkel, waar ik ongemerkt al leerde wat het belang is van een glimlach en een oprecht woord.

Door mijn passie voor gastronomie heb ik mijn visie op koken en voeding ontwikkeld. Mijn moeders motto: "Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan," werd mijn levensmotto. En zo benader ik ook smaken, voor mijn familie een raadsel, van een kind dat niets wat groen is lustte naar een breed ontwikkeld smakenpalet.

Inmiddels heb ik meer dan 20 jaar ervaring in de branche, zowel in Nederland als in Europa, en heb ik veel kennis opgedaan. Of het nu gaat om campings, hotels of restaurants, ik heb ze allemaal van binnenuit gezien en begrepen. Mijn expertise heb ik toegepast in de horecaonderneming die ik jaren met Lisette heb gedraaid, waar wij een vernieuwende en frisse wind lieten waaien door de regio. Met vernieuwende concepten hebben wij vaak onze nek uitgestoken, en met succes. Deze aanpak hebben wij vervolgens ook toegepast toen wij een middelgroot hotel in het buitenland draaiden. Hier groeide de drang om andere ondernemers te laten delen in onze succesvolle aanpak.

Conceptontwikkeling, keukenmanagement en persoonlijke ontwikkeling zijn mijn pijlers. Ik zie uitdagingen niet als obstakels maar als kansen om te groeien. Als geboren ondernemer is het vinden van mogelijkheden in uitdagende situaties voor mij net zo natuurlijk als ademhalen. Ik ben niet bang om fouten te maken en hiervan te leren, op deze manier maken fouten deel uit van de weg naar succes.

Mijn grootste leermoment: "Zonder rendement word je nooit een rijke vent."

Als coach heb ik vele ondernemers in de gastvrijheidsbranche bijgestaan met raad en daad. Mijn aanpak is recht door zee: eerlijk, direct en altijd met een vleugje humor en veel enthousiasme. Ik ben ervan overtuigd dat een persoonlijke benadering, waarbij niet alleen het bedrijf maar ook de ondernemer centraal staat, werkt!

Samen met Lisette vorm ik een dynamisch duo, met een enorme hoeveelheid ervaring als we het optellen, waaronder het samen draaien van ons horecabedrijf en het hotel. Nu stellen wij onze kennis en ervaring beschikbaar om jou en jouw bedrijf te ondersteunen.

Wij begrijpen als geen ander welke uitdagingen het ondernemerschap met zich meebrengt en staan klaar om jou te helpen om alle ballen hoog te houden en je zaak te laten groeien en bloeien.

Plan een gratis kennismakingsgesprek 
Tijdens dit gesprek zoomen we in op jouw situatie en kijken waarmee wij jou kunnnen ondersteunen

Waarmee ik jou kan ondersteunen?

Aanbod Harold Engelen keukenmanagement

Keukenmanagement

In de bruisende wereld van de gastronomie is de keuken het kloppend hart van elke horecazaak, of je nu een camping, luxe hotel of een restaurant runt. Als jouw keukenmanagement expert sta ik klaar om je te helpen, ongeacht je ervaringsniveau. Of je nu al een ster bent in de keuken en alleen wat extra richting nodig hebt, of aan het begin staat en niet weet waar te starten, ik ben er voor je.

We beginnen met een analyse van hoe jouw keuken draait. Ik kijk naar hoe efficiënt alles loopt, de kwaliteit van je gerechten, en hoe trevreden je gasten zijn. Van daaruit maken we samen een plan dat helemaal is afgestemd op wat jij nodig hebt en wilt bereiken.

Dan rollen we de mouwen op en gaan we samen aan de slag. Ik geef je advies over de mogelijkheden, van het ontwikkelen van je menu tot het managen van je voorraad, en van het besparen op kosten tot het trainen van je personeel. Mijn doel? Niet alleen de dagelijkse gang van zaken verbeteren, maar een basis leggen voor blijvende kwaliteit en succes.

Wil je je menu opfrissen, je keukenteam efficiënter laten werken, of gewoon de algehele ervaring voor je gasten verbeteren? Mijn ervaring met keukenmanagement kan net datgene zijn wat je nodig hebt om het volle potentieel van je keuken te benutten. Samen zorgen we ervoor dat jouw keuken niet alleen een plek van hard werken is, maar ook van trots en plezier, voor zowel jou als je gasten. Ook als je nog aan de start staat van jou keukenervaring.

Aanbod Harold Engelen Persoonlijke Ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling

Een positieve mindset is onmisbaar voor elke ondernemer. Het is de brandstof die je nodig hebt om te blijven gaan, zelfs als het even tegen zit. Maar laten we eerlijk zijn, soms komt het leven met uitdagingen en zie je door de bomen het bos niet meer. Dat is waar ik om de hoek kom kijken.

Ik werk al met veel ondernemers die regelmatig met mij sparren over de uitdagingen waar ze voor staan. Steeds vaker vinden ze het ook prettig om mij een kijkje te laten nemen in hun persoonlijke leven. Samen pakken we de zaken aan waar jij de meeste steun bij kunt gebruiken. Het maakt niet uit waar je tegenaan loopt, samen vinden we een weg vooruit.

We gaan ervoor zorgen dat voor jou de zon weer gaat schijnen en dat je je weer sterk voelt als ondernemer. Het doel is om jou weer in je kracht te zetten, met een mindset die klaar is voor succes. Soms heb je gewoon iemand nodig die met je meedenkt en je een duwtje in de juiste richting geeft. En weet je wat? Ik ben er klaar voor om die persoon voor jou te zijn.

Aanbod Harold Engelen Conceptontwikkeling

Conceptontwikkeling

Een sterk concept is van essentieel belang, iets dat zowel bij jou als ondernemer past als bij de gasten die je verwelkomt. Ik heb het geluk gehad om met meerdere ondernemers samen te werken aan het creëren van zo'n totaalconcept dat echt resoneert. En weet je wat? Ik ben er helemaal klaar voor om hetzelfde voor jou te doen.

Een goed doordacht concept brengt meer dan alleen een frisse look of een nieuwe slogan. Het bouwt herkenning op, creëert vertrouwen en geeft je gasten dat warme, welkome gevoel dat ze zoeken. Het is het geheime ingrediënt dat jouw bedrijf onderscheidt van de rest.

Wanneer jouw concept naadloos aansluit op je doelgroep, zul je merken dat dit niet alleen bijdraagt aan de sfeer, maar ook een echte boost geeft aan je omzet. Samen kunnen we die unieke vibe ontdekken en vormgeven die jouw onderneming laat schitteren. Laten we samen die magische formule vinden die jouw bedrijf naar het volgende niveau tilt.

Aanbod Harold Engelen Mastermind

Mastermind

Ben je de trotse eigenaar van een camping, hotel, restaurant, bed & breakfast, of een ander soort gastenverblijf? Dan heb ik iets bijzonders voor je: een mastermind-traject waarin jij samen met gelijkgestemde ondernemers kiest voor groei. Het mooie hiervan? Iedereen brengt zijn of haar eigen ervaringen en visies mee, wat zorgt voor een unieke leerervaring.

In deze mastermind-groepen draait het allemaal om samen leren en groeien. Als jouw sessieleider deel ik niet alleen mijn eigen kennis en ervaring, maar zorg ik er ook voor dat ieders inzichten en ideeën worden gehoord en gewaardeerd. Dit is jouw kans om te leren van anderen, je netwerk uit te breiden en jezelf te inspireren om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Stel je voor: een ruimte vol inspirerende verhalen, praktische tips en strategieën die echt werken. Dat is wat onze mastermind-sessies je bieden. Ben je klaar om deel uit te maken van deze dynamische groep en samen te groeien? Laten we deze reis samen beginnen.

Aanbod Harold Engelen Marketing en Boekingen

Marketing en Boekingen

Marketing en het verhogen van online boekingen, daar kan ik je goed bij ondersteunen. Door de jaren heen heb ik een berg aan ervaring opgedaan in deze cruciale aspecten van gastvrijheid. En laten we eerlijk zijn, in onze huidige markt is het niet alleen belangrijk om online zichtbaar te zijn, maar vooral ook om goed gevonden te worden.

Ik help je om je online aanwezigheid naar een hoger niveau te tillen. We gaan samen kijken hoe we jouw bedrijf niet alleen zichtbaar, maar ook aantrekkelijk maken voor potentiële gasten. Van het finetunen van je website tot het slim inzetten van social media, ik heb de tips en tricks die je nodig hebt om meer gasten te verwelkomen.

Het gaat erom dat je opvalt, de juiste boodschap overbrengt en op de beste manier contact maakt met je toekomstige gasten. Ben je klaar om je boekingen een boost te geven en je gasten een onvergetelijke ervaring te bieden nog voordat ze bij je aankomen? Laten we dan samen de uitdaging aangaan en jouw gastenverblijf in de schijnwerpers zetten!

Aanbod Harold Engelen Community

Community

Voor onze actieve klanten, deelnemers van mastermind-sessies of andere trajecten, hebben we iets speciaals: onze community. Dit is niet zomaar een community, maar een bruisend kenniscentrum waar gelijkgestemden elkaar ontmoeten. Een plek waar ideeën tot leven komen, waar masterclasses gegeven worden en waar je altijd in contact kunt komen met collega-ondernemers.

Stel je voor: een ruimte waar inspiratie en ervaring hand in hand gaan. Waar je niet alleen leert van experts, maar ook van je medeondernemers. Waar je vragen kunt stellen, successen kunt delen en nieuwe inzichten kunt opdoen. Dit is de plek waar je je netwerk uitbreidt en waar je steun vindt bij elke stap die je zet.

In onze community draait alles om het delen van kennis en ervaringen. Of je nu op zoek bent naar praktische tips voor je dagelijkse bedrijfsvoering, feedback wilt op je nieuwste ideeën, of gewoon even wilt sparren met iemand die begrijpt wat ondernemen inhoudt, je vindt het hier allemaal.

Ben je klaar om je aan te sluiten bij een netwerk van gedreven en gepassioneerde ondernemers? De deuren van onze community staan voor je open!

Sabine en Rafael review

Onze samenwerking met Harold en Lisette was echt geweldig. Beiden hebben zoveel passie voor de hospitality en dan in de breedste zin van het woord. Die passie spat er aan alle kanten af waardoor je zoveel nieuwe inzichten, energie en enthousiasme krijgt, ook als dat even een beetje is weggezakt door tegenslagen. Het kennisniveau is van beide heel hoog en ook heel breed. 

Door de dagdagelijkse werkzaamheden focus je soms alleen daarop, waardoor je andere dingen zoals marketing, je uitstraling en die service die net een stapje verdergaat, even uit het oog verliest. Harold en Lisette zien waar de verbeterpunten zitten, attenderen je daarop en denken vervolgens met je mee om deze weer op een hoger niveau te krijgen, zodat je het beste uit accommodatie, maar ook uit jezelf kunt halen. Wij zijn echt superblij met deze samenwerking en zullen veel contact met ze houden, ook om af en toe gewoon weer even dat beetje pit en vuur terug te krijgen als het even tegenzit, door hun onuitputtelijke eigen passie en enthousiasme. 

Samengevat zijn het waardevolle kennispartners waarmee je je business echt op een hoger niveau kunt krijgen, op elk vlak die een onderneming nodig heeft. Dus ook via deze weg, Harold en Lisette, dank jullie wel!

Sabine en Rafael

Geen vraag is mij vreemd

Er is geen kok die naar alle monden kan koken, dat geldt ook voor mij. Daarom is een kennismakingsgesprek zo belangrijk. In dit gratis gesprek zoomen we in op jouw persoonlijke situatie en vraag. Aan de hand daarvan maken we een roadmap waarin we het plan van aanpak samenvatten en een duidelijk pad schetsen naar de doelen die je wilt bereiken. We kijken naar wat jij nodig hebt en hoe ik jou daarbij het beste kan ondersteunen. Zo zorgen we samen voor een aanpak die niet alleen past bij jouw unieke situatie, maar die ook concrete resultaten oplevert.

Laten we samen de eerste stappen zetten op weg naar jouw succes. Ik ben er om je te begeleiden en te ondersteunen op elk moment van jouw ondernemersreis.

De kracht van een goede wandeling in de natuur

Zoek opnieuw de verbinding met de natuur, kom tot rust. Maakt letterlijk ruimte voor nieuwe inzichten. Start vandaag nog en kies voor groei.

Volg mij op social media